Thursday, 27 September 2012

Aeroplane, Aeroplane...

video
Aeroplane, aeroplane, up in the sky
Where are you going, fly so high
Over the mountain and over the sea
Aeroplane, aeroplane, won’t you take me?

Tuesday, 25 September 2012

Melawat Kebun Sekolah

 Sedap sayur ni kalau buat lemak putih...

 Ditemani Cikgu Hafizah...

 Tunjuk cara daripada Cikgu Faliza cara-cara meletakkan baja...

 Zul Fadhli berpeluang meletakkan baja pada pokok...

Muhammad Afiq Farhan pun tak nak lepaskan peluang....

Capan




Saturday, 14 July 2012

Senamrobik 1Murid 1Malaysia







Sukan Prasekolah 2012

Mohon maaf ya, banyak lagi gambar acara lain yang belum di upload...

Acara Lontar Bola Baling

Sukaneka Bakal Berlangsung

Menunggu Giliran Acara Masing-Masing

Sukaneka Acara Tarik Bola


Monday, 18 June 2012

 
Topeng untuk permainan 'Pukul Berapa Datuk Harimau' bersama kanak-kanak prasekolah SKLU esok. Rakan-rakan yang nak download topeng ni boleh ke alamat berikut: http://www.ecofriendlykids.co.uk/tiger-mask-colour-cut-out.html

Sunday, 25 December 2011

Nama-Nama Bulan Masihi

Sedikit editing menggunakan Photoshop CS4 menghasil ini...

 

 

kad baca suku kata kv angry bird

En. hubby sibuk buat BBB untuk kelasnya, Cikgu Zalila pun belek-belek BBB rakan-rakan prasekolah dalam FB dan blog. Tiba-tiba dapat pula idea nak buat BBB sendiri. Selepas 24 jam, inilah hasilnya...dah lengkap semua konsonan. Hari Selasa  nanti minta tolong PPM laminate. Boleh tampal di dalam kelas dan buat kad untuk murid-murid.  Lepas ni nak buat kad KVKV pula. Hmmm...tengah semangat ni. 


 

Thursday, 17 November 2011

Ronda-ronda dengan komuter

yea...kami nak naik komuter...

jangan dekat dengan rel ye...

lambat pula komuter ni...huhu...

duduk baik-baik...

dah sampai...

jom tengok apa yang ada di bawah...

bestnye ronda-ronda....


terbaik....

peraturan dalam komuter...

jom balik...

naik semula...